Miksi SINÄ olet mukana palokuntatoiminnassa?

Tuntuuko siltä, että palokunta tarvitsee sinua enemmän kuin sinä palokuntaa? Mikä saa sinut osallistumaan palokuntatoimintaan? Mitä toiminta sinulle antaa? Mitä toiminta sinulta edellyttää?

Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia Pelastustoimen tilinpäätöshankkeessa palokuntalaisten motivaatiotekijöitä käsittelevällä kyselytutkimuksella.

Kiitos, että vastasit motivaatiokyselyymme!

Palokuntalaisten motivaatiotekijöitä koskeva kyselytutkimuksemme on parhaillaan analyysivaiheessa ja lopulliset tulokset valmistuvat elokuussa. Saimme kaikkiaan 924 vastausta – kiitos Sinun ja muiden vastanneiden!

Koska vastauksia on paljon, voimme tarkastella vastauksia myös alueellisesti ja sitä kautta tarjota yksityiskohtaisempaa tietoa palokuntatoiminnan kehittämisen tueksi. Jo alustavat analyysit ovat tuottaneet tietoa siitä, miksi ja miten ihmiset liittyvät palokuntatoimintaan mukaan tai mitkä asiat toiminnassa mukana olevat kokevat toiminnan esteiksi. Nämä ovat tärkeitä asioita pohdittaessa palokuntatoiminnan jatkuvuutta niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

Laitamme tiivistelmän tuloksista elokuun aikana nettisivuillemme ja lähetämme sen myös niille, jotka tiivistelmää pyysivät. Jos haluat tiivistelmän itsellesi, laitatko sähköpostia Sannalle (sanna.malinen@canterbury.ac.nz). Lisäksi kirjoitamme tuloksista erillisen julkaisun, joka julkaistaan syksyn lopulla. Tuloksia tullaan esittelemään myös seminaareissa ja muissa tilaisuuksissa.

Seuraa SPEKin nettisivuja ja Facebookia!

Aurinkoista ja turvallista kesää toivottaen

Teija Mankkinen ja Sanna Malinen
SPEK/Pelastustoimen tilinpäätöshanke
teija.mankkinen@spek.fi, sanna.malinen@canterbury.ac.nz