Uutiset

Uutiset

Kuvassa CTIF-kilpailujoukkue seisoo nurmikentällä odottamassa ohjeistusta

Julkaistu 18.09.2024

Kansalliset CTIF-kilpailut miteltiin Tuusulassa

Tämän vuoden kansalliset CTIF-palokuntakilpailut käytiin Tuusulassa 14.9.2024. Uudenmaan Pelastusliitto toimi kisojen paikallisena järjestäjänä, muutoin kisoista vastasivat kansallinen CTIF-komitea ja SPEK. Tärkeänä kisojen mahdollistajana toimi Palosuojelurahasto (PSR).

– Sää oli ajoittain sateinen, mutta se ei haitannut hienoa kisatunnelmaa, kertoo kansainvälisten asioiden asiantuntija Annika Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä. 

Kilpailut avasi ja palkinnot jakoi pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Tulokset

Nuorten sarja

1. Herralan VPK (1018,07)
2. Turun VPK (977,2)

Perinteinen A-sarja tulokset

1. Nummelan VPK (385,62)
2. Taivassalon VPK (349,84)

B-sarja tulokset

1. Nummelan VPK (326,25)

Naiset

1. Nummelan VPK (310,01)

Vauhdikas ja yleisöystävällinen laji

CTIF-kilpailut tunnetaan vauhdikkuudestaan. CTIF-kilpailut tukevat niin palokuntataitoja kuin liikunnallisuuttakin. Joukkueet harjoittelevat tiiviisti kilpailujen ulkopuolella ja kilpailusuoritus on loppuun asti hiottu.

Kilpailut kisataan neljässä eri sarjassa: miesten A- ja B-sarja, naisten sarja sekä nuorten sarja.

Aikuisten kilpailut koostuvat kahdesta osasta: sammutusoperaatiosta, jossa on mukana 9 kilpailijaa sekä estejuoksuviestistä, jossa on mukana 8 kilpailijaa.

Nuorten kilpailu on aikuisten kilpailun tapaan kaksiosainen. Se koostuu esterataharjoituksesta ja urheilullisesta osasta eli 400 metrin estejuoksusta.

Ensi vuonna kisataan paikoista vuoden 2026 kansainvälisiin kilpailuihin

Joukkueita oli tänä vuonna aikuisten sarjoissa yhteensä neljä ja nuorten sarjoissa kaksi.

– On tyypillistä, että niin sanotuissa välikisoissa, jotka eivät toimi karsintakilpailuna seuraaviin kansainvälisiin kisoihin, osallistuvia joukkueita ei ole kovin monta, Annika huomauttaa.

– Yleisesti ottaen kisajoukkueiden määrä on Suomessa kuitenkin kasvussa eikä suinkaan vähenemässä.

Lajin harrastajamäärät ovat olleet Suomessa melko pieniä. Yksi selittävä tekijä on kilpailussa tarvittavan kaluston puute. Uudenmaan Pelastusliitto on juuri saamassa PSR:n ja LähiTapiolan tuen myötä uuden kisakaluston, jonka toivotaan lisäävän entisestään CTIF-kisoihin mukaan tulevien joukkueiden määrää.

Ensi vuoden kisat ovat karsintakilpailut vuoden 2026 kisoihin, jotka pidetään Berliinissä. Karsintakilpailuihin odotetaan runsaasti joukkueita.

CTIF Suomi pyrkii tiedottamaan seuraavien kisojen sijainnin ja ajankohdan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

– Pysytään kuulolla!

Uusimmat